i'm speaker on
SARAJEVO UNLIMITED

Deborah Rozman će na Sarajevo Unlimitedu govoriti na temu: “Inteligencija srca u biznisu i inovacijama”

DEBORAH ROZMAN

Predsjednica i osnivačica Instituta za srce u Kaliforniji

Namik Hrle će na Sarajevo Unlimited-u govoriti na temu: “Umjetna inteligencija kao osnova digitalne transformacije poslovanja”

NAMIK HRLE

Direktor razvoja i šef odjela tehnologija i umjetne inteligencije u IBM-u.

Francesco Cracolici će na Sarajevo Unlimited-u govoriti na temu : “Svi prljavi trikovi za uspješno kreiranje kompanije koje vam niko ranije nije rekao”

FRANCESCO CRACOLICI

Generalni direktor Nomadic Minds

Hartmut Wimmer će na Sarajevo Unlimited-u govoriti na temu: „Turizam u Novom dobu-Vodič za digitalne posjetioce”

HARTMUT WIMMER

Hartmut Wimmer je osnivač Njemačke kompanije Outdooractive

Martin Mössler će na Sarajevo Unlimited-u govoriti na temu : “Korištenje svemirske tehnologije u komercijalne svrhe”

MARTIN MöSSLER

Generalni direktor Naučnog parka u Gracu

SU / SPEAKER

Govornici ovogodišnjeg Foruma inovacija, tehnologija i poduzetništva-Sarajevo Unlimited 2020. će se fokusirati na temu Adaptabilnost u Novom dobu. Koliko smo spremni za adaptaciju u dobu kada se svijet mijenja iz minute u minute, a nove tehnologije i inovacije su vodeći faktor u tome.

Sebastijan
Horvat

Profesor pozorišne režije i glume

1990 – 1994 studirao pozorišnu režijo na AGRFT Ljubljana.

1997 osnovao nezavisnu pozorišnu trupu E.P.I. center.

Od godine 2005 zaposlen na AGRFT, gdje kao profesor predaje pozorišnu režiju i glumu.

2017 lansira projekt-platformo Nova pošta (u koprodukciji SMG Ljubljana in Maske)za novo političko pozorište.

Njegove predstave gostuju na važnim festivalimi (Italija, Hrvatska, Srbija, Bugarska, Južna Koreja, Rusija, Austrija, Madžarska, Slovaška, Češka...)

2005 dobije nagradu za mladog redatelja na salzburškom festivalu »SALZBURGER FESTSPIELE« - »Montblanc Young Directors Project Award«, za predstavu Alamut V. Bartola in D. Jovanovića.

2008 dobije nagradu »Prešernovega sklada« (največu nacionalnu kulturnu nagradu) za pozorišne režije v poslednjih nekoliko godinah.

Od 2015 kao gostujoči profesor drži workshope skoro svake godine na ZHDK – švajcarskoj pozorišnoj akademiji (Zürcher Hochschule der Künste).

2019 njegova predstava Ali – Strah jede dušu dobiva sve tri glavne nagrade na medjunarodnom festivalu u Beogradu – BITEF (Grand Prix, Najbolji redatelj i Nagradu publike).

GOVORNICI

Upoznajte se s našim govornicima:

Pored sjajnih govornika na Petom Foruma inovacija, tehnologija i poduzetništva-Sarajevo Unlimited 2020 imaćete priliku i da prisustvujete panelima Digitalne fabrikacije, novom pristupu podrške startupovima, kao i gaming takmičenju prvi put na Sarajevo Unlimitedu, koji će ove godine biti organiziran ONLINE.

1

DIGITALNA FABRIKACIJA – 3D tehnologije

~

Tehnologije digitalne fabrikacije/proizvodnje - novi su prag za industriju, a po svemu sudeći i za ljudsku civilizaciju u cjelini. Poslušajte šta na tu temu kažu naši govornici.

2

START UPI I INVESTITORI

~

Kako pridobiti investitore kada imate sjajnu ideju? Ovogodišnji Sarajevo Unlimited daje priliku startupima iz Regiona za približavanje i spajanje sa najvećim investitorima na svijetu.

3

ADAPTIBILNOST POSLOVANJA TOKOM Covid-19

~

Poslušajte šta na panelima ovogodišnjeg Sarajevo Unlimiteda imaju da kažu naši govornici iz svijeta biznisa i poduzetništva. Kako su se suočili sa najvećom krizom modernog doba.

Kontakt

Javite nam se

Ukoliko imate pitanja vezana za ovogodišnju temu Adaptibilnost u Novom dobu ili prijedlog za saradnju pošaljite nam e-mail i rado ćemo vas kontaktirati.