i'm speaker on
SARAJEVO UNLIMITED

Deborah Rozman će na Sarajevo Unlimitedu govoriti na temu: “Inteligencija srca u biznisu i inovacijama”

DEBORAH ROZMAN

Predsjednica i osnivačica Instituta za srce u Kaliforniji

Namik Hrle će na Sarajevo Unlimited-u govoriti na temu: “Umjetna inteligencija kao osnova digitalne transformacije poslovanja”

NAMIK HRLE

Direktor razvoja i šef odjela tehnologija i umjetne inteligencije u IBM-u.

Francesco Cracolici će na Sarajevo Unlimited-u govoriti na temu : “Svi prljavi trikovi za uspješno kreiranje kompanije koje vam niko ranije nije rekao”

FRANCESCO CRACOLICI

Generalni direktor Nomadic Minds

Hartmut Wimmer će na Sarajevo Unlimited-u govoriti na temu: „Turizam u Novom dobu-Vodič za digitalne posjetioce”

HARTMUT WIMMER

Hartmut Wimmer je osnivač Njemačke kompanije Outdooractive

Martin Mössler će na Sarajevo Unlimited-u govoriti na temu : “Korištenje svemirske tehnologije u komercijalne svrhe”

MARTIN MöSSLER

Generalni direktor Naučnog parka u Gracu

SU / SPEAKER

Govornici ovogodišnjeg Foruma inovacija, tehnologija i poduzetništva-Sarajevo Unlimited 2020. će se fokusirati na temu Adaptabilnost u Novom dobu. Koliko smo spremni za adaptaciju u dobu kada se svijet mijenja iz minute u minute, a nove tehnologije i inovacije su vodeći faktor u tome.

Sanja
Miovčić

Izvršna direktorica u Foreign Investors Council (FIC)

Sanja Miovčić od 2016. godine obavlja funkciju izvršne direktorice u Foreign Investors Council (FIC) /Vijeću stranih investitora Bosne i Hercegovine. FIC je najznačajnija nezavisna poslovna asocijacija koja od 2006. godine aktivno aktivno promoviše i razvija predvidljivo, konkurentno i održivo poslovno okruženje kroz otvoreni dijalog s vlastima i drugim relevantnim partnerima. FIC danas okuplja 70 stranih I domaćih kompanija koje su investirale više od 9 milijardi KM I zapošljavaju više od 20.000 radnika.

Sanja ima više od 20 godina profesionalnog iskustva u brojnim međunarodnim kompanijama i organizacijama. Prije nego što se pridružila FIC-u, radila je više od 10 godina kao voditeljica poslovnog razvoja i marketinga u uglednoj austrijskoj konsultantskoj kompaniji Wolf Theiss.

U svojoj impresivnoj karijeri prošla je niz prestižnih obuka i programa u SAD-u, Velikoj Britaniji, Kini, Austriji, zemljama regiona. Također je članica upravnog vijeća Agencije za promociju stranih ulaganja Bosne i Hercegovine (FIPA), te članica Upravnog odbora IFTDO-a (Međunarodne federacije organizacija za obuku i razvoj), globalnog udruženja osnovanog 1972. godine u Ženevi, gdje predsjedava i komitetom za osnaživanje žena, te djeluje i kao punopravni član Savjetodavnog odbora FEMOZA (Svjetska federacija za slobodne i posebne privredne zone).

Živjela je i radila u nekoliko zemalja Zapadnog Balkana i upoznata je sa regionalnim ekonomskim i socijalnim pitanjima. Sanja je do sada organizovala I učestovala na brojnim poslovnim konferencijama i događajima u zemlji i inostranstvu. Tečno govori engleski i francuski jezik.

GOVORNICI

Upoznajte se s našim govornicima:

Pored sjajnih govornika na Petom Foruma inovacija, tehnologija i poduzetništva-Sarajevo Unlimited 2020 imaćete priliku i da prisustvujete panelima Digitalne fabrikacije, novom pristupu podrške startupovima, kao i gaming takmičenju prvi put na Sarajevo Unlimitedu, koji će ove godine biti organiziran ONLINE.

1

DIGITALNA FABRIKACIJA – 3D tehnologije

~

Tehnologije digitalne fabrikacije/proizvodnje - novi su prag za industriju, a po svemu sudeći i za ljudsku civilizaciju u cjelini. Poslušajte šta na tu temu kažu naši govornici.

2

START UPI I INVESTITORI

~

Kako pridobiti investitore kada imate sjajnu ideju? Ovogodišnji Sarajevo Unlimited daje priliku startupima iz Regiona za približavanje i spajanje sa najvećim investitorima na svijetu.

3

ADAPTIBILNOST POSLOVANJA TOKOM Covid-19

~

Poslušajte šta na panelima ovogodišnjeg Sarajevo Unlimiteda imaju da kažu naši govornici iz svijeta biznisa i poduzetništva. Kako su se suočili sa najvećom krizom modernog doba.

Kontakt

Javite nam se

Ukoliko imate pitanja vezana za ovogodišnju temu Adaptibilnost u Novom dobu ili prijedlog za saradnju pošaljite nam e-mail i rado ćemo vas kontaktirati.